MČR Strongman Amatérů Osek

V sobotu 22. června 2024 se na fotbalovém hřišti v Oseku konalo Mistrovství České republiky Strongman Amatérů, které přilákalo šestnáct odvážných závodníků. Krásné, ale horké počasí s teplotami dosahujícími až 28 stupňů znamenalo, že se účastníci museli poprat nejen s náročnými disciplínami, ale i s vedrem.

Závod se skládal z pěti náročných disciplín, které důkladně prověřily sílu a vytrvalost každého závodníka. První výzvou byl axle press nad hlavu, kde museli závodníci zvednout 120 kg. Následovala disciplína super yoke, kde se museli popasovat s konstrukcí o hmotností 350 kg na vzdálenost 20 metrů. Poté přišel na řadu axle deadlift, kde závodníci zvedali 250 kg vážící činku v časovém limitu jedné minuty. Čtvrtou disciplínou byl loading medley, kde museli závodníci přenášet dva pytle o hmotnosti 100 kg a 120 kg spolu se sudem vážícím 100 kg. Závěrečná disciplína byla pytel na rameno, kde si závodníci mohli vybrat mezi lehčí variantou 120 kg nebo těžší variantou 140 kg.

Po celodenním boji plném síly, odhodlání a potu se na první příčce umístil Petr Toman, který svým výkonem ohromil diváky i soupeře. Druhé místo obsadil Petr Klich a třetí místo získal Milan Čanda.

Mistrovství České republiky Strongman Amatérů v Oseku bylo nejen ukázkou síly a vytrvalosti, ale také skvělým sportovním zážitkem pro všechny přítomné.

Níže je uveden přehled výsledků všech závodníků a pár fotografií.